دانلود رایگان سریال دل
دانلود رایگان سریال دل با لینک مستقیم
دانلود سریال شبکه خانگی دل با کیفیت عالی و حجم کم
Download Serial Del
نام سریال : دل
سال ساخت : ۱۳۹۸
محصول کشور : ایران
ژانر : اجتماعی ، خانوادگی
کارگردان : منوچهر هادی
بازیگران : ، مریم سعادت، حامد بهداد، ساره بیات، یکتا ناصر، کوروش تهامی، سعید راد، بیژن امکانیان، افسانه بایگان، نسرین مقانلو، مهدی کوشکی، علی سخنگو،مهراوه شریفی نیا، لیلا زارع، بهرام افشاری
خلاصه فیلم : قصه دو خانواده و دختر و پسری است که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، اما مشکلاتی پیش میآید که موجب فاصله افتادن بین آنها میشود و…
این سریال با عنوان «دل» توانست جای عنوان «عاشقانه» (سریال دیگری از منوچهر هادی) را بگیرد و به رتبهی اول «عناوین نخنما در اوج بیسلیقگی» دست پیدا کند. در این باره نمیدانم باید از چه کسانی تشکر کنم. بگذریم. کلیشههای زیادی هستند که بخشی از فرهنگ عمومی یک جامعه را شکل میدهند؛ بخشی از آنها خوب و باارزشند و بخشی از آنها هم پوچ و بیارزش. بخش قابل توجهی از نویسندگان ما، هیچ سعی قابل توجهی برای تغییر دادن عرفهای غلط نمیکنند و حتی اغلب چه بدانند و چه نه، مروجِ آنها میشوند.
این موضوع نیازی به نیتخوانی ندارد. میتوان از سطحیترین کلیشههایی که غالبِ نویسندهها از آنها به عنوان مواد خام نوشتهشان استفاده میکنند به راحتی متوجه شد؛ مادر شوهرِ عقدهای و عصبانی(نسرین مقانلو در نقش توران – مادر آرش)، عروس طفلکی و بیچاره (رستا – ساره بیات)، عاشقِ سینهچاک (آرش- حامد بهداد)، مرد زن ذلیل (بیژن امکانیان- اتابک- پدرِ آرش)، عشق مثلثی و… این موضوع در دلِ «تیپسازی» جای میگیرد. عمده سریالهای ما که به مرحله شخصیت پردازی نمیرسند حداقلش این است که در تیپ ساختنهایشان دنبال جنس بنجُل نروند.
منوچهر هادی پس از گرفتن دیپلم وارد عرصه هنر شد و کارهای متنوعی همچون بازیگری، دستیاری کارگردان و تدارکات را امتحان کرد. اولین فیلم او «تلاطم» بود. همچنین او چهار تله فیلم با نام های «آخرین روز ماه»، «تصادف»، «فرصت های فردا» و «کوچه محجوب» را ساخت که علاوه بر کارگردانی، نویسندگی آن ها را نیز برعهده داشت. در زمینه کارگردانی، او فیلم هایی مانند «من سالوادور نیستم»، «یکی می خواد باهات حرف بزنه» و «کارگر ساده نیازمندیم» و همچنین سریال هایی نظیر «خداحافظ بچه» و «عاشقانه» را ساخته است. منوچهر هادی تجربه دستیار کارگردان در فیلم «چهارشنبه سوری» اصغر فرهادی را هم دارد. بیشترِ آثار منوچهر هادی در سینما کارهایی بوده اند که به گیشه چشم داشته و با پشتوانه مالی خوبی ساخته شده اند. منوچهر هادی سعی کرده با استفاده از بازیگران سرشناس، فیلم های خود را مطرح کند و متاسفانه در این بین چیزی که در فیلم های او اهمیت چندانی ندارد، عنصر فیلمنامه است. در سریال های او نیز شاهد چنین اوضاعی بوده ایم. سریال دل از فقدان این عنصر آسیب زیادی دیده است که در این مطلب به بررسی آن می پردازیم.
در ادامه به بررسی قسمت های پخش شده این سریال می پردازیم
سریال چقدر در رسیدن شخصیت ها به جایگاه شان موفق می شود؟ چقدر ریشه یابی می کند؟ اینکه دوربین را بکاری و صرفا زندگی اشرافی آن ها را نشان دهی می شود نقد وضعیت آن ها؟ یا می شود دوری از شرایط روز جامعه و مردم آن؟
اولین نکته ای که در این سریال می توان به وضوح دید این است که تمام شخصیت ها از وضعیت مالی خوبی برخوردارند. در خانه هایی شبیه به کاخ زندگی می کنند و ماشین های گران قیمتی سوار می شوند. وضعیتی که در نگاه اول …
نویسندگان نگاه انتقادی به این مقوله مخرب و منفور ندارند طوریکه حتی در فرم سریال نیز این موضوع کاملا مشهود است. خرج کردنهای آرش برای رستا از فرش قرمزی از گلبرگها گرفته تا خانهای لوکس و جشنی هشتصد و چند میلیونی برای عروسی با جزییات بسیار زیاد به نمایش درمیآیند.
تاکید دوربین در نشان دادن لباسِ مجلسیِ مادر داماد در چند ثانیه ابتدای ورودش و جزیات مرحله به مرحله درست شدنِ غذای پدر توران توسط خدمتکار، خواسته یا ناخواسته بخش جزییتری از همین فرم شده است. در این باره منوچهر هادی نیز به یاری سلیقه کایدانها آمده و این ظاهرفروشیها را در اوج مشکلات اقتصادی مردم، به تصویر میکشد. اصلا اگر سریال دل با تشکیل یک مراسم عروسی (درست مثل سریال مانکن) شروع نمیشد باید بخاطر چنین «آفتاب از کدوم طرف دراومدهای» تعجب میکردیم.
بابک کایدان بعد از نویسندگی سریال مانکن، اینبار نیز به نوشتن یک دلدادگی دیگر پرداخته است. درحالیکه هنوز مانکن به سرانجام خوب و قابل توجهی نرسیده و اِشکالات بسیار جدی در کارش دارد، باز عشقی دیگر به قلم او سپرده میشود. این پرکاری ناشی از هرچه باشد فکر نمیکنم به استعداد و توانایی نویسنده در عاشقانهنویسی ارتباطی داشته باشد.
حاضرم با اطمینان بگویم که نویسنده از راهکار عقب جلو کردنهای روایت، به طور مداوم بهره میگیرد تا سطحی بودن کارش به چشم نیاید. امیدوارم نویسندگان از این تکنیک راحتطلبانه تنها برای راحتی کارشان در مقدمه و بیان پیشداستانها استفاده کرده باشد و منش اصلی روایتگریشان نباشد.
اگر این قسمت از فیلم خطی جلو میرفت چیزی برای گفتن نداشت. با عقبگَردهای زمانی، مخاطب عام ممکن است کمی جلب شود اما در نهایت درمییابد که اصل ماجرا یعنی چیدمان شخصیتهای قابل توجه در یک بستر اجتماعی فرهنگی دقیق و عمیق تا چه اندازه کار سختی است که این مدل سریالها حتی در صدقدمی چنین انتظارهایی قرار نمیگیرند
دانلود سریال دل قسمت ۲۲
نظرات