دانلود فیلم ایرانی هراس
دانلود فیلم ایرانی هراس
دانلود فیلم ایرانی هراس با لینک مستقیم
(در صورت نارضایتی صاحب اثر لینک دانلود حذف می شود)
نام فیلم : هراس
ژانر :جنگی ،دفاع مقدس ،
کارگردان : شهریار بحرانی
نویسنده : شهریار بحرانی
بازیگران : جعفر دهقان ,اردلان شجاعی کاوه ,فرامرز شهنی ,سید احمد میر علایی ,محسن بابایی ,بهروز شهامت ,حسین منصور فلاح ,روحالله برادری
محصول کشور : ایران
سال تولید : ۱۳۶۵
زبان : فارسی
کیفیت : متوسط
خلاصه داستان ::مسئولان یک سفارت خانه عربی کیفی محتوی اسناد محرمانه را به ایادی داخلی دشمن تحویل میدهند تا از مرز خارج کنند. کیف به دستنیروهای انتظامی میافتد و پس از کشف رمز روشن میشود که دشمن قصد دارد یکی از روستاهای مرزی را بمباران شیمیایی کند. ابراهیم که یکی از پیشمرگان مسلمان کرد است، به همراه رضا یکی از افراد اطلاعات و عملیات سپاه و چند رزمنده دیگر، از بمباران شیمیایی یکی از روستاهای منطقه مرکزی کردستان اطلاع می یابند. آنها به مقر موقت عراقی ها در منطقه نفوذ کرده و در می یابند که دهکده ابراهیم هدف بعدی عملیات دشمن است. تا رسیدن نیروهای کمکی سپاه، ابراهیم و رزمندگان باید مردم را آماده نمایند تا یک شبانه روز در مقابل بمباران شیمیایی و حمله نیروهای پیاده مجهز به وسایل شیمیایی عراقی ها مقاومت نمایند…
بارها و بارها همزمان با هفته ابتدایی مهرماه، دفتر خاطرات سینمای دفاع مقدس را ورق زدهایم و تولیدات مرتبط با این «ژانر بومی» را عیارسنجی و تحلیل کردهایم و همواره هم بر این پرسش متمرکز شده ایم که سینماگران ایرانی از این دراماتیکترین واقعه تاریخ معاصر ایران «چه» روایت کردهاند؟
گاه نگاه یکسر اغراقشده آنان در تصویر کردن تقابل رزمندگان رویینتن و دشمنان بیعرضه را نکوهش کرده ایم و گاهی نیز نزدیکشدن طیف دیگری به دایره سینمای ضدجنگ را به نقد کشیده ایم. در این میانه اما کمتر به «چگونه» گفتنها پرداختهایم که همین امر بهانهای شد تا این بار و همزمان با هفته دفاع مقدس سراغ یکی از چهرههای فعال سینمای ایران در نیمه نخست دهه ۶۰ برویم و بخشی از روایت او را در قالب تاریخ شفاهی از دوران تولد «سینمای دفاع مقدس» بشنویم.
روحالله برادری هر چند در دهههای اخیر به نسبت سالهای ابتدایی ورودش به سینما کمکارتر شده اما در حد فاصل سالهای ۶۲ تا ۶۷ حضوری پررنگ در جریان تولید فیلمهای سینمایی بهویژه آثار مرتبط با سینمای جنگ داشت. او که همزمان با ایفای نقش و تهیهکنندگی در آثار دفاع مقدسی شهریار بحرانی، بهواسطه حضور در دفتر تولید حوزه هنری ارتباطی نزدیک با پروژههای سینمایی مورد حمایت این نهاد هم داشته است، روایتهایی دست اول و کمتر شنیده شده از حال و هوای آن سالها دارد.
این عضو هیات اسلامی هنرمندان که ابایی هم ندارد در مواردی اختلافنظر با دوستان نزدیکش در این هیات را هم بهصراحت اعلام کند، از شرایط امروز سینمای ایران چندان رضایت ندارد و وقتی در واپسین دقایقی گفتگو سراغ دلایل کمکاریاش در سالهای اخیر رفتیم، به چهار فیلمنامه آماده تولیدی که در دست دارد اشاره کرد و یکی از دلایل محقق نشدن تولید آنها را همین شرایط نامساعد مدیریت سینما دانست.
آنچه در ادامه میخوانید بخش نخست گفتگوی مشروح خبرگزاری مهر با روحالله برادری است که در آن به روایت بخشی از ناگفتههای سینمای جنگ در سالهای دفاع مقدس، پرداختهایم.
* اینکه در فضای بحرانی کشور و درست در روزهایی که سایه جنگ همه شئون زندگی مردم کشور را تحت تاثیر قرار داده بود، عدهای دوربین به دست گرفتند و سراغ فیلمسازی رفتند در نوع خود اتفاقی قابل تحلیل است اما علاقهمندم در ابتدا روایت شما بهعنوان یکی از این افراد دلبسته به سینما در آن سالها را بشنوم؛ واقعاً چه شد که در آن شرایط سراغ فیلم و سینما رفتید؟
-اولین فیلمی که در آن سالها کار کردم و اتفاقاً درباره دفاع مقدس هم بود، «پرچمدار» به کارگردانی شهریار بحرانی بود.
* که کار اول سینمایی شما و آقای بحرانی هم بود…
-بله. سوژه اصلی آن فیلم مربوط به فعالیت منافقین در شهر بود و به نسبت حال و هوای حاکم بر شهرها و وحشتآفرینی این گروه، موضوعی بهروز هم محسوب میشود.
من در منطقه حضور داشتم که همسرم تماس گرفت و گفت با خانمی در بسیج شمیران آشنا شده که شوهرش کارگردان و فارغالتحصیل لندن است. بعد از آن بود که صحبتی با آقای بحرانی داشتم و گفت بیا کاری را با هم انجام دهیم. تا آن موقع حتی یک دقیقه هم کار سینما نکرده بودم و واقعاً هیچ نسبتی هم با فضای آن نداشتم فقط به دلیل سالهایی که در «کاخ جوانان» (مراکزی شبیه فرهنگسراها و کانونهای فرهنگی آموزشوپرورش امروز در شهرها) کار تئاتر کرده بودم برای این همکاری دعوت شدم.
اتفاقاً بهواسطه همین عقبه از برخی مشاهداتم در منطقه جنگی یادداشتبرداریهایی هم میکردم که هنوز آن یادداشتها را دارم. شهریار بحرانی هم بهواسطه برنامه پاسداران سپاه آن سالها در منطقه حضور داشت و مستندسازی میکرد.
نظرات